KIEGÉSZÍTŐK

Árnyékolók

A különféle árnyékolókkal a függönyökhöz hasonlóan szabályozhatjuk, hogy mi jöjjön be az ablakon és mi ne. Akár a napfényről, akár a szomszédok kíváncsi tekintetéről vagy zajról van szó.

MELYIKET VÁLASSZUK?

Árnyékolók: Védelem, és játék a fényekkel

Az okos árnyékolástechnikai eszközök a modern életstílus és napjaink lakókörnyezetének elengedhetetlen tartozékai.

A külső árnyékolástechnika a leghatásosabb és legenergiatakarékosabb módja az épületek túlmelegedésének magakadályozására.

A redőnyök, a zsaluziák és társaik nyáron passzív hűtési rendszerként működnek, télen pedig megemelik a nyílászárók szigetelőképességét és az értékes napfényt egész évben, vakításmentesen, a belső térbe vezetik. Ezen felül védenek a nemkívánatos pillantásoktól és csökkentik betörésveszélyt is.

Az intelligens árnyékolástechnikai rendszerek nélkülözhetetlen elemei korunk lakhatásának és a klímavédelem, energiatakarékosság ügyének.

REDŐNY

A Schlotterer árnyékolóival biztosra mehet: a redőnyök nem csak kiemelkedően hatékony árnyékolástechnikai rendszerek. Kellemesen besötétítik a helyiségeket az alváshoz, nagyban hozzájárulnak a hő- és zajszigeteléshez, valamint akadályt képeznek a betörőkkel szemben. 

Voro redőnyök katalógus PDF letöltés

 

Redőnyök – a nagyobb kényelemért – a költségeket is csökkentve

 

A redőnyök előnyei? Biztos védelmet nyújtanak – nemcsak a hőség, a hideg, hanem a nem kívánt reggeli napfény ellen is. Ezáltal gondoskodnak a jó energiafelhasználásról, az optimális alvási feltételek és a jó közérzet megteremtéséről, és arról, hogy otthonunkban biztonságban érezhessük magunkat. A stabil rendszerek emellett védelmet nyújtanak a betörés ellen is. És itt még nincs vége: Az intelligens vezérlésű redőnyökkel az energiafelhasználás mértéke a harmadára csökkenthető, és a hőszigetelési értékek is figyelemre méltóak.

Pihentetőbb alvás a Schlotterer redőnyeinek hála

A redőny segítségével teljesen be lehet sötétíteni a szobában. Emellett hangszigetel is, és kizárja a zajt.

Hatékony betörésvédelem

A betörők csak nagy zaj, idő- és erőbefektetés árán juthatnak át a redőnyökön. Emellett az elektromos motorral ellátott redőnyök feltolás elleni védelemmel is el vannak látva. Ezáltal egy elmozdíthatatlan páncélt képeznek.

Optimalizált energiaegyensúly

A leengedett redőny akár 25%-kal képes javítani az ablak hőszigetelését, és ez az érték még akkor is elérheti a 18%-ot, ha a lamellák közötti fénybeeresztő rések nyitva vannak.

Hatékony védelem a nemkívánatos bepillantások ellen

Ami az otthonában történik, az a négy fal között is marad. A redőnyök megbízhatóan védik a privátszférát.

A redőnyök beépítése

Előtétredőnyök

Az előtétredőnyöket vagy bevakolják a homlokzatba, vagy később szerelik fel a nyílászárókra.

Ráépített redőnyök

A falazati redőnyszekrény költséghatékony alternatívája. A ráépített tokokat kész állapotban, az adott ablak- vagy ajtóelem méretére gyártva szállítjuk.

ZSALUZIA – ÁRNYÉKOLÓ

A Schlotterer zsaluzia raffstore-ok az árnyékolástechnikai rendszerek legsokoldalúbb tagjai. Irányítják a fényt, és megóvnak a nemkívánatos bepillantásoktól.

Raffstore zsaluzia katalógus PDF letöltés

Gondolta volna, hogy egy intelligens vezérlésű raffstore nyáron akár 10 °C-kal is csökkenti a szoba hőmérsékletét egy napsütötte helyiségéhez képest? Noha a nyári melegben nem engedi a napsugarakat az ablak közelébe, a napfény mégis szabadon áramolhat az otthonunkba. Mivel a modern raffstore-rendszerek szabályozzák a természetes napfény bejutását, ezáltal nyáron hozzájárulnak a passzív hűtéshez, télen pedig a szolárfűtéshez. Eközben számottevően csökkentik a hűtés, fűtés és a mesterséges megvilágítás energiaszükségletét.

Akár 50%-kal kevesebb hűtőenergia

Tudta, hogy ahhoz, hogy klímaberendezéssel egy helyiség hőmérsékletét 1°C-kal csökkentsük háromszor annyi energiára van szükségünk, mint mikor 1°C-kal növeljük?

Akár 30%-kal kevesebb energiafogyasztás

Az intelligens vezérlésű raffstore-ok passzív hűtéssel és szolárfűtéssel jelentősen csökkentik az energiafogyasztást.

Akár 80%-kal mérsékelhető a villamosáram költség

A mozgatható, elforgatható lamellák hatékonyan osztják el és irányítják a napfényt otthonunkba.

Akár 8,5 tonna CO2 megtakarítás

Egy raffsotre élettartama alatt kereken 8,5 tonna CO2-t képes megtakarítani. A termék előállítása, használata és megsemmisítése mindössze 150 kg CO2-kibocsátással jár.

Lamellatípusok raffstore árnyékolókhoz

RETROLux 80D napfényirányítás

A szabadalmaztatott lamella egyedi geometriájának köszönhetően anélkül juttatja a napfényt a szoba legbelsejébe, hogy elvakítaná a bent tartózkodókat.

92Z sötétítőlamella

92Z lamella különösen alkalmas a szobák sötétítésére és védelmet nyújt a nemkivánatos bepillantások ellen: Zárt állapotban az optimalizált z-alakú lamellageometria gondoskodik a lamellák különösen szoros elhelyezkedéséről. Hengerelt műanyagkéder zárja a lamellák közötti réseket, ami csökkenti a zajt.

80R peremezett lamella

A lamellák közti klasszikus: a 80R lamellás rátét raffstore-ok nem csak árnyékot nyújtanak. A 80 mm-es lamellaszélességgel a zsaluziák remek védelmet nyújtanak a nemkivánatos bepillantások ellen is.

Peremezetlen lamella 60F/80F

A lamellák közti klasszikus: a 80R lamellás rátét raffstore-ok nem csak árnyékot nyújtanak. A 80 mm-es lamellaszélességgel a zsaluziák remek védelmet nyújtanak a nemkivánatos bepillantások ellen is.

ZIPSCREEN – szövetárnyékoló

 

Szövetárnyékolók alatt – szövetárnyékolónak vagy vízszintes árnyékolónak is nevezik – egy kültéren felszerelt szövetanyagból készült árnyékolót értünk, amit egy speciális zip-megoldás jellemez. Az oldalsó vezetősínekben egy tépőzár található (angolul „zip“).

A Zipscreen véd a nyári túlmelegedés ellen. Modern hangsúlyt ad a homlokzatnak. Nagy ellenállóképességgel bír a széllel és a szélsőséges időjárással szemben.

 

A szövetárnyékolás előnyei

Kellemesen világos és egyidejűleg tökéletesen árnyékolt terek a Schlotterer szövetárnyékolójának köszönhetően. A meleg és kontrasztszegény napfény hívogató atmoszférát teremt a belső terekben, miközben az árnyékoló nem akadályozza a kilátást.

Túlmelegedés elleni védelem.

Véd a forróság ellen és hűvösen tartja az épületet.

Véd a nem kívánatos bepillantásoktól.

Éjjel-nappali védelem a nemkívánatos bepillantások ellen.

Kifelé átlátszó.

Hatékonyan veri vissza a fényt anélkül, hogy akadályozná bentről a kilátást.

Modern kialakítási lehetőségek

Az egyéni igényekhez igazítva, a modern lakás elengedhetetlen tartozéka.

Akár 30%-kal kevesebb energiafelhasználás.

Az intelligens vezérlésű screenek a passzív hűtés és a szolárfűtés által jelentősen csökkentik az energiafelhasználást.

Kisméretű beépíthető dobozok

A kisméretű beépíthető dobozoknak köszönhetően a szövetárnyékolók sokféleképpen – például nagy ablakfelületekre is – alkalmazhatóak.

Két variáció – számos lehetőség

Szövetárnyékolók – hatékony fényvédelem minden otthon számára

A screen-ek nagy ablakfelületekre, homlokzatokra ajánlott szélálló, kültéri szövetárnyékolók. Bevakolhatóak a homlokzatba vagy a későbbiekben beépíthetőek az ablakkeretbe. A beépíthető dobozuk kis méretének köszönhetően sokoldalúan alkalmazhatóak.

ZipScreen katalógus PDF letöltése

 

  • Magas fokú szélellenállás: A kiváló minőségű csúcstechnológiás szövetanyag stabilitása, időállósága és rugalmassága meggyőző.
  • Időjárásállóság: hosszú élettartamúak, vízlepergetőek, légáteresztőek, UV-sugaraknak ellenállóak
  • Nyári hővédelem: Megakadályozzák a közvetlen napsugárzást és csökkentik a hűtésszükségletet, azaz a klímaberendezések használatának költségét.
  • Egyszerűen tisztíthatóak: lepergetik a koszt, ezért könnyen tisztíthatóak, gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra.
  • Átlátszó: Válasszon a finoman átlátszótól a hatékony sötétítő hatásúig.
  • Kisméretű beépíthető dobozok: A helytakarékos megoldások különösen jól alkalmazhatóak nagy ablakokra és nagy homlokzati felületekre.

 

A szövetárnyékolók beépítési változatai

A szövetárnyékolók előtétdobozok formájában három kivitelben kaphatóak:

VORO (szögletes) VORO BRAVO (kerek) és VORO PUTZ (bevakolt).

A VORO ZIP-90: a szép és klasszikus megoldás kiváló választás újépítésű házak esetén, de utólag is beépíthető.

A VORO ZIP BRAVO a kerek alternatíva valamennyi RAL színben kapható. A kerek sötétdoboz modern hangsúlyt kölcsönöz a homlokzatnak.

A VORO ZiP PUTZ-90 előtétdoboza a homlokzat mögött bújik meg. Új építésű házak esetén és felújításnál alkalmazható, az előtétdobozt észrevétlenül vakolják be a homlokzatba.

BlINOS ROLLO – külső roló az egyedülálló szorító szerkezettel

Fúrás nélkül! Csavarok nélkül! Az egyedülálló csíptethető külső roló ideális bérlők számára vagy utólagos átalakítás során. Véd a nyári túlmelegedéstől. Könnyű és gyors rögzítés. BLINOS ROLLO kis ráfordítás, nagy hatás.

Blinos Roló katalógus PDF letöltés

Néhány perc alatt működőképes

A BLINOS ROLLO néhány mozdulattal felszerelhető. Bármikor eltávolítható.

Felszerelés szerszámok nélkül

A roló ablakra való felszereléséhez nincs szükség fúrásra vagy csavarozásra. Az ablakok, ajtók és homlokzatok érintetlenek maradnak.

Véd a túlmelegedés ellen

A roló megakadályozza a túlmelegedést, hiszen a hőtt egyáltalán nem engedi be a szobába.

Megbízható tartás, ellenáll az időjárás viszontagságainak

A szabadalmaztatott tartómechanizmusnak köszönhetően a BLINOS ROLLO ítéletidőben is kitart és betörésbiztos.

Télen is energiahatékony

A rolótokba feltekerve a BLINOS ROLLO télen hozzájárul a passzív fűtéshez.

Jó kilátás a szabadba.

A speciális szövet a többi belső rolóhoz képest jő kilátást biztosít, ezzel egyidejűleg azonban véd a nem kívánt tekintetektől.