Napjaink építészeti sajátosságai a letisztult, egyszerű architektúrában öltenek testet. Minden, ami szögletes formák szívélyes alkalmazásával párosul. Változatos színvilággal ékesítve. Mindazonáltal a XXI. századi trendek mit sem érnének, ha ez nem egészülne ki az egyedi stílussal, dizájnnal, és a különleges elképzelésekkel. Az alumínium nyílászárók beépítése mind a két világból, a kollektív és az egyéni stílusból is merít. Így tulajdonképpen bármilyen ház, lakás arculatát rendkívüli módon képes az esztétikum jegyében alakítani.

Alumínium bejárati ajtó: a töretlen népszerűség oka

A Realtherm által forgalmazott alumínium bejárati ajtó kínálat új távlatokat teremt a külső-, és belsőépítészet struktúráiban: páratlan lehetőségeket nyújtanak mind a teljesítmény, mind pedig az esztétikum terén. Otthona arculatát saját igényeinek és stílusának megfelelően alakíthatja, hiszen rengeteg formában, színben és kialakításban érhetők el ezen ajtók. A letisztult, egyszerű, de modern és dizájnos ajtóprofilok a hatalmas üvegfelületek és fém keretek harmóniájával operálnak.

Funkcionalitás 

Az alumínium bejárati ajtó népszerűsége az elmúlt években igen meredeken kezdett felfelé ívelni, mely közkedveltség napjainkban sem csökkent, sőt egyre gyakrabban alkalmazzák az építészet minden területén. A műanyag nyílászárók mellett a fémből készült gyártmányok viszik a prímet, ezen belül is az alumínium. A bejárati ajtók esetében rengeteg érvet lehet felhozni az alumíniumból készült termékek mellett.

Először is ezek a bejárati ajtók egyszerre nyújtják a magasfokú biztonságtechnika, a maximális teljesítmény, és a tervezési szabadság élményét. A funkcionalitás terén teljes mértékben ki tudják elégíteni a hő-, és hangszigetelés kapcsán támasztott elvárásokat, sőt, egyes gyártmányok e tekintetben is a csúcsminőséget képviselik.

Az alumínium bejárati ajtók különleges módon ötvözik a masszív felépítést a könnyű szerkezettel és esztétikus megjelenéssel. A vásárlók választhatják az egyszárnyú, kétszárnyú ajtót, netán kifelé és befelé nyíló ajtókat egyaránt. Ennek köszönhetően voltaképpen minden épülettípusban megállják helyüket, a különböző anyagú nyílászárók előnyeit vegyítve. A kialakításnak köszönhetően és anyagánál fogva meglehetősen hatékony a betörési kísérletekkel, illetve az időjárás viszontagságaival szemben, valamint a használat során bekövetkező deformitások megjelenése sem jellemző.

Egyéb előnyök

A funkcionalitás mellett további előnyökkel is jár az alumínium ajtó, illetve alapvetően az alumínium nyílászáró beépítése. A két legfőbb aspektus, amit itt említeni érdemes, az az esztétikum és a környezetkímélő tulajdonság. Utóbbi kedvező jellemvonás abból fakad, hogy az alumínium tulajdonképpen végtelenszer újrahasznosítható, ellenben a műanyag korlátozott lehetőségeivel. Másfelől ezen termékek élettartama anyagukból kiindulva sokkal hosszabb, mint fa, vagy műanyag társai, így nem csak a környezet kímélheti, de pénztárcáját is.

Az esztétikum oldaláról megközelítve a témát fentebb már említettük, hogy a lehetőségek szinte végtelen tárházát biztosítják az alumínium ajtók. Olyan új lehetőségeket nyújtanak a dizájn terén, melyek korábban csak keveseknek volt elérhető. A kialakítás, színválaszték és formavilág összhangja a tervezés végtelen palettáját kínálja. Mindazoknak érdemes megfontolniuk, akik nyitni szeretnének valamilyen újfajta, saját értékvilágukhoz is illeszthető újdonság felé. Az alumínium bejárati ajtó a mai építészeti trendek, a funkcionalitás és az önkifejezés metszéspontja az otthonteremtésben.

Egy alumínium bejárati ajtó tulajdonképpen bárhol bevethető, hiszen megannyi pozitív tulajdonsággal bír, ám különösen célszerű ezek alkalmazása az alacsony energiaigényű épületek kivitelezéséhez, és energiamegtakarítás céljából. A tökéletes hőszigetelés elősegíti az energiatakarékosságot, de a spórolás jegyében a szélállóság, vízzárás, és a légáteresztő képesség is meghatározó tényezők.

Az alumínium nyílászárók hatalmas üvegfelületei rendkívül impozánsak

Összegzésként annyit érdemes még elmondani, hogy az alumínium nyílászárók annak ellenére, hogy a csúcstechnológiára építkeznek, napjainkban egyre szélesebb körökben válik elérhetővé, a gyártási folyamatok és eljárások fejlődésével. Így tulajdonképpen bárki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló stílust és formákat.