Egy stílusos és modern emelő-toló erkélyajtó beépítésével eltűnnek a határok, segítségével kreatívan és stílusosan használhatjuk fel a rendelkezésre álló teret, miközben kiválóan szigeteli otthonunkat. Ahhoz, hogy a lenyűgöző panoráma kilátást sokáig élvezhessük, fontos, hogy új emelő-toló erkélyajtónk szakszerűen legyen beépítve, továbbá az is, hogy megfelelő időközönként karban legyen tartva.

Az emelő-toló erkélyajtók beépítése

Az emelő-toló erkélyajtók beépítése nem egyszerű művelet, melyhez mindenképpen vegyük igénybe hozzáértő szakember segítségét!

Első körben a tok felső két sarkának ékelését végezzük el, majd a szárnyak visszaakasztását tesszük. Ezután a lépés után mindenképpen ajánlott próbanyitást végezni, hogy lássuk, a szerkezet megfelelően működik-e. Ezt követően a szárnyakat ismét levesszük, melyet az ajtó pontos beállítása után a vasalatok segítségével rögzítjük a falhoz.

Amennyiben már meglévő, egyszárnyú, átlagos szélességű (90 cm) erkélyajtóval rendelkezünk, vegyük figyelembe, hogy csak akkor tudjuk kicseréltetni emelő-toló erkélyajtóra, ha a falat is kibontjuk. Falbontás nélkül nem tudjuk az emelő-toló erkély ajtó beépítését elvégezni.

Megfelelő működtetés és karbantartás

A hosszú távú, funkcióknak megfelelő működés érdekében mindig figyeljünk oda arra, hogy a kilincsek a megfelelő állásban legyenek! Mivel költségesebb nyílászáró típusról van szó, az idő előtti meghibásodás elkerülése érdekében kiemelten fontos, hogy 1-3 évente teljes körű karbantartást kell végezni. Mivel rendkívül súlyos és nagyméretű szerkezetről van szó, ezt is minden alkalommal szakember bevonásával végeztessük el. Természetesen mi magunk is tehetünk valamit emelő-toló erkélyajtónk hosszú távú működéséért. A mozgó, kopásnak különösen kitett alkatrészeket érdemes megfelelő időközönként beolajozni, és ellenőrizni, hogy minden megfelelően, problémanetesen működik-e. Tisztításuk könnyen elvégezhető, azonban ügyeljünk arra, hogy olyan szert válasszunk, ami nem gyengíti a vasalat korrózió védelmét és nem károsítja a felületet. Szükség esetén a kilazult csavarkötéseket újra meg kell húzni.