Nyílászárók szakértője!

Az építkezők c. műsor hivatalos nyílászáró beépítő partnere a
Dukát Ablak kft.

TV2.hu
Super TV2
Az Építkezők

Zsalugáter, Spaletta

Ha lamellás árnyékolót keres, zsalugáter a jó választás

Elképzelte már milyen hangulatos lenne otthona a zsalugáter lamellái között átszűrődő halvány fény hatására, miközben a perzselő napsugarak a házon kívül maradnak? Zárja ki otthonából a nyári hőséget és csökkentse téli fűtési költségét zsalugáterek használatával környezetbarát módon, energia felhasználása nélkül! Az elmúlt évek tapasztalatit figyelembe véve és az előrejelzések szerint is hazánk klímája a jövőben egyre inkább mediterrán jelleget fog mutatni tikkasztóan forró és száraz nyarakkal, melyre Ön már ma felkészülhet. A zsalugáterek már bizonyítottak, nem véletlenül fedik a tőlünk délebbre élők otthonainak nyílászáróit ezek a tradicionális árnyékolók.

A zsalugáter környezettudatos választás

A zsalugáter fix- vagy mozgatható (állítható) lamellákkal készülő passzív kültéri árnyékoló berendezés, mely ma már készülhet többféle alapanyagból. Legfontosabb előnye, hogy a Nap perzselő sugarainak már a nyílászáró üvegfelülete előtt útját állja, így környezetbarát módon akadályozza meg a beltér nem kívánatos felmelegedését. A zsalugáter elsődleges feladata az árnyékolás, emellett azonban komoly védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben heves esőzés, jégeső, szélvihar vagy hózápor idején. Felhasználási területe igen széles: lakóházak, középületek, nyaralók, vadászházak,
horgásztanyák és borospincék árnyékolója és dísze is lehet egyben. A zsalugáterek kizárólag borovi fenyő alapanyagból készülnek, fix- vagy mozgatható lamellákkal, vizesbázisú vastaglazúr rendszerrel több rétegben felületkezelt kivitelben. A zsalugátereket több különböző típusú vasalat rendszerrel szereljük a helyszíni adottságoknak és az Ön igényeinek megfelelően nyíló vagy eltolható kivitelben.
   

  Leírás

  Ha masszív védelemre vágyik, tömör spaletta a megoldás

  Sebezhetőnek érzi otthonát az egyre szélsőségesebb időjárás okozta, orkán erejű széllel és jégesővel kísért
  viharok idején? Jó lenne ilyenkor megóvni és biztonságban tudni nyílászáróit és otthonát valamilyen masszív, a természet erőinek ellenálló szerkezettel? Két külsőleg és formailag eltérő kivitelű, tömör spalettát ajánlok Önnek, melyek mindegyike tökéletesen megfelel a fenti célra. Ez persze nem minden. A spaletták a fizikai védelmen túl rendkívül jó hő- és hangszigetelő képességükkel megőrzik otthona melegét télen és meggátolják túlzott felmelegedését nyáron. Mindezt ráadásul passzív módon, energia felhasználása nélkül, hosszú időn át megbízhatóan. A spaletták amellett, hogy otthona ékességei, megnövelik az ingatlan értékét, legyen az a hagyományokat követő régi vagy modern új típusú épület.

  Mi az a spaletta?

  A spaletta tömör szerkezetű, passzív kül- vagy beltéri árnyékoló eszköz. Napjainkban leginkább a kültéri típusok elterjedtek, melyek a nyílászárón kívül kerülnek rögzítésre, így gátolva meg az üvegfelület és közvetve a beltér felforrósodását. Ezek a fából készült, robusztus megjelenésű árnyékolók nemcsak nyáron, hanem télen is kifejtik áldásos hatásukat rendkívül jó hőszigetelő képességük által. A kültéri spaletták két különböző kivitelben készülnek, melyekből könnyen kiválasztható az otthona külleméhez és hangulatához legjobban illő a hagyományos, régies megjelenésű és a mediterrán jellegű típus közül. A spalettákat kizárólag borovi fenyő alapanyagból készítjük natúr felülettel vagy vizesbázisú lazúrrendszerrel több rétegben felületkezelt kivitelben. A spaletta szárnyak tömörségét kivágott tulipán, kör, szív stb. mintával tudjuk megtörni, így azon keresztül a napfény bejuthat a helységbe, hogy annak falára varázsolja a választott mintát.

  Garázskapu

  Árnyékolástechnika

  Ablak

  Ajtó